Общински съветници си дариха заплатите за добра спортна кауза: млади лекоатлети да участват в гимназиада в Рио де Жанейро

Групата общински съветници от Демократична България-обединение дариха заплатите си за добра спортна кауза – млади лекоатлети да участват в Световната гимназиада в Бразилия.

Пликът с общо 3000 лева бе връчен днес на един от състезателите европейският шампион по троен скок Лъчезар Вълчев в присъствието на неговия треньор в СКЛА”Лудогорец” Красен Цонев. Заедно с още четири момичета – две ученички в ОУ”Васил Левски”, едно от ППМГ”Акад. Никола Обрешков” и едно от СУ”Христо Ботев”-Лозница Лъчезар ще представя България на гимназиадата в Рио де Жанейро между 19 и 27 август. 3000 лева е стойността на един от билетите за Бразилия, за останалата част от разходите на отбора още се търсят спонсори.

„Имаме традиция и ангажимент, който спазваме, да даряваме пари за каузи в различни сфери – спорт, образование, култура.” – обясниха Джипо Джипов, Огнян Обрешков и Пейчо Георгиев, които връчиха дарението и пожелаха успех на разградския отбор, който ще представя България на Световната гимназиада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *