Стефан Янев: По пътя на диалога и съгласието по важни приоритети ще оставим на деца и внуци България в по-добро икономическо, социално и всяко друго отношение

По пътя на диалога и съгласието по важни приоритети ще оставим на децата и внуците си България в по-добро икономическо, социално и всяко друго  отношение. Това заяви в Разград лидерът на Политическа партия „Български възход“ Стефан Янев. В офиса на политическата сила с №15  в бюлетината той се срещна със симпатизанти, представи им основните идеи от програмата на партията, подкрепи и местната кандидат-депутатска листа.

Айлин Дахилова-Василева, Вяра Николова и Русалена Николова са млади и достойни дами, показали развитие и възможности в професионалния си път, ще представят подобаващо Разградски регион – заяви генерал Янев. В партийния офис го посрещнаха и кандидатите за народни представители от „Български възход“ от предходните избори, ангажирани и в тази кампания, което показа приемственост и последователност в изграждането на партийните структури.

Стефан Янев припомни поведението на политическата сила, която ръководи, в 48-ия парламент. По думите му „Български възход“ е върнал в българския политически речник думи и изрази като диалог, взаимодействие, търсене на решения в интерес на хората. Янев изрази удовлетворение, че тези думи вече се използват и от други партии. „На прав път сме, на пътя на развитието, на решаването на политическата криза, в която сме от повече от 2 години. Това е пътят на диалога, на съгласието по важни приоритети за страната за хората. Не е лек този път, но ние сме готови да го извървим, това е пътят на развитието, по който ще можем да оставим на децата и внуците си България в по-добро икономическо, социално и всяко отношение.“ – категоричен бе Янев.

Той призова участниците в срещата да припомнят на своите близки и познати, че денят за размисъл е преди изборите – на 1 април, а не след това на 3 април. Апелира още да се търсят разумните аргументи и в диалога с другите партии. Според Янев коалиция не е мръсна дума, а задкулисие е по-скоро отсъствието на коалиция, разговорите чрез скандали. Той заяви, че за „Български възход“ няма червени линии, единственото условие за разговори за коалиция е защитата на националните интереси. Янев счита, че партиите трябва да намерят единение по въпросите, които смятат за важни за развитието на страната и добруването на хората – развитието ни като държава, като бизнес, като социална среда, въпроси от сферата на сигурността, здравеопазването, образованието. „Време е разумният диалог да влезе в политиката, да изграждаме, а не да рушим мостове“ – обяви Янев.

В отговор на въпрос с кого ще се коалира след изборите той анонсира, че следващата седмица „Български възход“ ще обяви базисно споразумение и базисна управленска програма, въз основа на които да могат да се водят разговори за коалиция, да се търси решение за създаване на редовно правителство. Янев обаче допълни, че разбирателството не е на всяка цена.

Той отговори на въпроси от симпатизанти, които се интересуваха как може да бъдат възродени различни сектори и решени проблеми в селското стопанство като нереализираната продукция на малките земеделски стопани, развитие на животновъдството и други. Янев се съгласи със земеделски производител от залата, че дълги години е била неправилна политиката по отношение на субсидиите, предложи и вариантът на „Български възход“ за подобряване на ситуацията – предоставяне на бързи кредити на производителите от Българската банка за развитие. Категоричен бе и, че държавата трябва да влезе във своите функции в тази сфера, като въведе тип протекционни мерки, подобни на тези в някои европейски страни – земеделската продукция да се продава в радиус от 100 или 200 км. от мястото, където е произведена. Заяви още, че и регулаторните органи трябва да работят по-активно по недопускане на внос некачествени хранителни продукти в страната.

„Най-важното е да не допускаме България да влезе във войната в Украйна“ – отговори ген. Янев на въпрос от участник в срещата за това колко според него ще продължи войната.

Равнището на пенсиите също бе тема на разговора с ген. Янев.

Още снимки вижте ТУК.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *