Общините получиха коледните пакети от “Биовет” и “Лудогорец”, ще ги предоставят на хора в нужда

С втория си благотворителен жест към жителите на Разградска област тази година „Биовет“ и „Лудогорец“ отново показват съпричастността на бизнеса към несгодите на част от населението в региона, които изпитва вследствие на световната пандемия с COVID-19. Това заяви Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев на официалното връчване на второто дарение на „Биовет“ и „Лудогорец“  за жителите на Лудогорието, които са в затруднено положение. Първото дарение бе по Великден, а второто е в навечерието на Коледа и Нова година.

За 4000 семейства двете фирми по инициатива на братята Кирил и Георги Домусчиеви са подготвили хранителни пакети от продукти от първа необходимост, има и предпазни маски с логото на футболните шампиони. „Уважаеми съграждани, приемете този пакет в знак на разбиране към трудната ситуация в момента. Вярваме, че доброто един към друг ще ни сплоти и обедини и ще посрещнем това изпитание по-лесно. Весели празници! Ръководството на „Биовет“АД и ПФК“Лудогорец 1945“АД.“ – това е посланието, поставено на пакетите.

Надяваме се, че с този жест ще доставим малко радост в домовете на хората от региона, които са останали в тежко икономическо положение вследствие на Коронавируса – коментира управителят на „Биовет“ Теменуга Газдова. Основното финансиране на дарението е от „Биовет“ – допълни тя. Газдова благодари за екипната работа на служителите в „Лудогорец“ и на доброволците, които са участвали в зареждането и опаковането на продуктите. Представители на седемте общини в Разградска област благодариха от името на жителите, които имат нужда от подобна подкрепа и пожелаха светли празници и успешна 2021 г. на ръководствата и работещите в двете фирми. Кметът на Разград Денчо Бояджиев припомни, че симбиозата между бизнеса в Разград, общността и местната власт при реализацията на социални инициативи бе оценена и на национално ниво с връчването на награда на Община Разград от конкурса „Кмет на годината“ в категория „Социални мерки по време на пандемия“. Когато подобни дарения стигнат до нуждаещите се, това им дава надежда и малко повече оптимизъм – допълни г-н Бояджиев.

Хранителните пакети, предназначени за жители на Община Разград, са 1500. Непосредствено след кратката церемония на стадион „Хювефарма Арена“ започна транспортирането на кашоните с хранителни продукти до общинска база за съхранението им, докато бъдат разпределени от общински звена от социалната сфера за нуждаещите се.

На церемонията присъстваха и изпълнителният директор на „Лудогорец“ Ангел Петричев и вратарят на тима Владислав Стоянов.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *