Нов проект стартира в детската градина в Стражец

Заместник-кметът на Община Разград Руска Вътева бе гост на стартирането на проекта „С уважение и толерантност напред в образованието“, който се реализира в ДГ“Пролет“-с. Стражец. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Проектът е насочен към 25-те деца в градината, техните родители, каки и батковци от началния курс в местното училище – съобщи директорът Петя Стефанова. Целта на проекта е изграждане в децата и родителите им доверие в образователните институции и в частност в детската градина чрез стимулиране на толерантност към различията и подпомагане на децата в интелектуалното и емоционалното им развитие като личности за по-нататъшното им интегриране в обществото.

Проектът е финансиран с 13 500 лева от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства, ще продължи 11 месеца. Сред дейностите, които ще се осъществят по него, са посещения на исторически места от родители и деца – Абритус, Археологическия музей в Руса, Делфинариума във Варна, Двореца на кирилицата в Плиска. Пак заедно учители, родители и деца ще се запознават с традициите за различни празници – ще изработват картички за Коледа, Великден и за Първа пролет, както и ще боядисват яйца, ще правят и сурвакнички. Предвидено е и провеждане на спортен празник извън детската градина.

От името на Кмета Денчо Бояджиев заместник-кметът Руска Вътева връчи на директорката подаръци за всяко от децата – флумастри и книжка за оцветяване на герои от различни приказки и анимационни филми.

Официалната церемония за старта на проекта бе уважена и от заместник-областния управител Евгени Драганов, кмета на селото Нуридин Мехмед, директорът на ОУ“Елин Пелин“-Стражец Диана Петрова, родители и жители на селото. В спазване на противоепидемичните мерки събитието се проведе на открито в двора на детската градина, а в него не участваха малчуганите от детската градина.

ДГ“Пролет“-Стражец е сред активните образователни институции в региона по отношение на работата по проекти, миналата година по ПУДООС е изградена детска площадка в двора на градината.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *