Новата площадка за разходка на кучета е отворена за домашните любимци от днес

Заместник-кметът на Община Разград Мирослав Грънчаров се срещна със собственици на регистрирани кучета на новата площадка за разходка на кучета в Градския парк над зоопарка и базата на ОП”Паркстрой”. Това съобщиха от пресцентъра на Община Разград.

Тя функционира от днес, като на този етап остава действаща и площадката под стадион „Хювефарма Арена”.

Новата площадка е с площ от 3 декара, има две отделения – за дребни и за едри кучета, което бе едно от настояванията на собствениците на домашни любимци, поставено на среща със зам.-кмета през лятото. На площадката има пейки и кошчета за отпадъци. Предстои поставяне на осветление и осигуряване на течаща питейна вода, както и поставяне на съоръжения за игра, ще се коригира вратата за дребните кучета, за да не могат да се провират през нея. Собствениците на кучета изразиха удовлетворение от първоначалния вид на площадката, но имаха и предложения за подобрения – оформяне на предверия към двете отделения, където да се махат поводите на кучетата и те да се адаптират към обстановката. Собствениците на кучета предложиха още да се поставят навеси и да се засадят дървета за сянка през лятото. Предложиха още съоръженията за игра да са от гуми, а не са от метал, тъй като съществува опасност за нараняване на кучетата.

Сред въпросите, които собствениците на кучета поставиха, бе и дали в града ще има и други нови площадки. Заместник-кметът Мирослав Грънчаров заяви, че предстои поетапно изграждане на още две площадки в различни райони на града – жк „Орел” и квартал „Водна централа”. Конкретните места за тяхното изграждане ще бъдат обсъдени в диалог със собствениците на кучета.

 

 

 

 

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *