На 17 септември Разград ще чисти в Младежкия парк и на Пчелина

Община Разград и през тази година ще се включи в инициативата на bTV Media Group за провеждане на кампания „Да изчистим България заедно“ – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Събитието ще се проведе на 17 септември.

Отдел „Опазване на околната среда“ вече определи два участъка за почистване – Младежки парк гр. Разград и Зона за отдих в  местност „Пчелина“ в землището на град Разград.

Всички желаещи да участват в Националната кампания „Да изчистим България заедно“ на 17 септември 2022 г. могат да получат безплатни материали /найлонови чували и ръкавици/ в периода от 12 до 16.09.2022 г. от административната сграда на Община Разград на адрес гр. Разград, бул. „Бели Лом“ № 37 А.

В самия ден на кампанията материали ще се раздават и на двете предварително определени места за почистване.

По време на кампанията обаче всеки участник може индивидуално или групово да се включи в почистването и на други територии за обществено ползване, като междублокови пространства, паркове, градини и сервитути на пътни артерии.

Община Разград ще осигури безплатен транспорт на събраните отпадъци от почистването на обществени територии. Заявки ще се приемат в Община Разград тел: 084 /618 186 и „Уейст Солюшънс България“ ЕООД тел: 084/660 580.

На 17.09.2022 г. в часовия интервал от 08:00 до 17:00 часа, операторът на Регионално депо – Разград ще осигури безвъзмезден прием на събраните отпадъци от участниците в националната кампания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *