Назначиха първата Общинска избирателна комисия в областта, отново почти женско царство в ОИК-Исперих

В Исперих е първата официално назначена Общинска избирателна комисия в Лудогорието. Това става ясно от справка в сайта на Централната избирателна комисия.

Консултациите там са проведени още на 17 август и шестте парламентарно представени политически сили са постигнали консенсус по отношение на състава и разпределението на ръководните позиции в комисията.

За председател е определена адвокат Светлана Димова, която неизменно през последните изборни кампании е част от комисията, администрираща организацията на вота в Исперихско. Същите като на вота през 2019 г. са и секретарят на комисията – Ценка Иванова и един от заместник-председателите – Джанан Родоплу. ОИК-Исперих има общо трима зам.-председатели, останалите двама са Валентин Цанев и Анна Гичева, те не са били в предходната избирателна комисия. От редовия състав на ОИК-Исперих само Гюлтен Мустафа има опит от комисията преди 4 години. Останалите имена в 11-членната ОИК-Исперих са: Петър Петров, Йоана Димитрова, Елиз Ибрям, Маргарита Банчева и Ирена Колева.

Прави впечатление, че съставът на ОИК-Исперих отново е почти само дамски, има само двама мъже, преди 4 години не е имало нито един.

Според Решение 2006-МИ на ЦИК ОИК-Исперих встъпва в правомощията си на 9 септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *