Министерството на културата отпусна 170 016,31 лв. за ремонт на Музикалния дом

Министерството на културата отпусна 170 016,31 лв. за ремонт на Музикалния дом „Екатерина и Димитър Бъчварови“ – съобщи председателят на читалище „Развитие 1869“ Пейчо Георгиев.

Общо 19 са културните институции от цялата страна, включени в заповедта на министър Кръстю Кръстев за предоставяне на финансова подкрепа в областта на консервацията и реставрацията на недвижими културни ценности по програма „Опазване на недвижимо културно  имущество“. Всички те са със заявена спешна необходимост за извършване на консервационно-реставрационни дейности.

По отношение на разградския Музикален дом е предвидено да се извършат аварийни консервационно-реставрационни дейности и аварийни ремонти на национална културна ценност за конструктивно укрепване, ремонт на покрив и фасада на сградата.

Според Пейчо Георгиев отпускането на средствата е събитие с голяма обществена значимост за Разград.

„Благодарни сме на всички, които допринесоха това да стане факт и най-вече на народният представител Антоанета Цонева за нейното изключително ефективно съдействие. Сега предстои също не лесен период: да изберем изпълнител на Консервационно-реставрационни работи и тази емблематична за града ни сграда да придобие облика, който заслужава. Ще се справим!!!“ – казва още в писменото си изявление Пейчо Георгиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *