Лудогорец спечели рекордна пета Суперкупата на България след погром над ЦСКА

Лудогорец спечели за пети път в историята си Суперкупата на България след успех над ЦСКА с 4:0. В 29-ата минута Алекс Сантана откри резултата с глава. Доминик Янков се разписа за втория гол в 41-ата минута. В 49-ата минута Сотириу направи резултата 3:0, след като Бусато сбърка. Чибота направи резултата 4:0 в 84-ата минута.Преди това в 14-ата минута на двубоя Пластун вкара топката в мрежата, но след разглеждане на ситуацията с ВАР, попадението беше отменено. Кирил Десподов се отчете с 4 асистенции за успеха на шампионите.

Първата сериозна опасност дойде пред вратата на ЦСКА. Доминик Янков опита да комбинира със Сотириу, но атаката пропадна във втората минута на двубоя. Малко по-късно шампионите изпълниха корнер отляво, но отбраната на “червените” се справи.

В 6-ата минута ЦСКА опита да отвърне на атаките на Лудогорец, но не се получи. Каули стреля от далечна дистанция, Бусато можеше да остави топката да излезе в аут, но изби в корнер, след който не се получи нищо интересно.

Вилдсхут стреля на два пъти, но и двата удара се отклониха от бранители на Лудогорец, а това само в 7-ата минута на мача.

Лудогорец прати топката в мрежата на Бусато в 14-ата минута на двубоя. След центриране от корнер на Десподов, Пластун беше точен. Ситуацията беше прегледана и с ВАР за евентуално нарушение на Пластун при атаката на топката и Стоянов го отсъди, след като лично прегледа видеото. Резултатът остана 0:0. Това предизвика спорове на терена, но съдията охлади страстите с жълти картони.

В 20-ата минута удар на Варела мина встрани от вратата на Кахлина.

Лудогорец откри резултата, след като в 28-ата минута Алекс Сантана получи топката отлично и с глава матира Бусато, а асистенцията дойде от Десподов. След попадението ЦСКА загуби ритъма на игра. Все пак в 40-ата минута Вилдсхут опита да намери в наказателното поле Баи, но той беше доста далеч от топката.

Доминик Янков и Кирил Десподов разиграха отлично в 41-ата минута след грешка на Жеферсон, а първият се разписа с ефектен удар, за да направи резултата 2:0. ЦСКА отговори с двойно подаване между Варела и Баи, но отбраната на “зелените” не се даде след удара на първия.

В края на първата част и добавеното време ЦСКА опита да върне един гол, но Варела не съумя да матира Кахлина.

Лудогорец започна вихрено второто полувреме. Десподов центрира от пряк свободен удар, Бусато спаси, топката попадна в Недялков, който стреля, но Жеферсон от голлинията изби топката преди тя да премине с целия си обем голлинията.

В 49-ата минута след грешка на Бусато, който се опита да изчисти една топка напред с крак, не му се получи, топката се отби от крака на Десподов и попадна в Сотириу, който на празна врата не сбърка и направи резултата 3:0.

Варела опита самостоятелен пробив в 63-ата минута на двубоя, индивидуалната му игра не се получи. Срещата се поуспокои, а ЦСКА съумя да стигне до пряк свободен удар на границата на наказателното поле в 83-ата минута, но след изпълнението не се получи нищо интересно, след като Матей имаше претенции за нарушение срещу него в наказателното поле, но съдията остави играта да продължи.

Десподов направи за смях Матей в 85-ата минута, след което пусна топката към Чибота, който направи резултата 4:0. Текпетей пропусна съвсем да вгорчи вечерта за “червените” като от чиста позиция прати топката в аут.

В края на двубоя влезлия като смяна Йомов получи втори жълт картон и остави “червените” с човек по-малко.

Така в крайна сметка резултатът остана 4:0 и Лудогорец спечели трофея за рекорден пети път.

Лудогорец – ЦСКА 4:0
1:0 Сантана (28), 2:0 Доминик Янков (41), 3:0 Сотириу (49), 4:0 Чибота (84)

Лудогорец: Кахлина, Недялков, Сисиньо, Пластун, Вердон, Янков (79-Чибота), Сантана (69-Вандерсон), Гонсалвеш, Сотириу (69-Текпетей), Десподов (85-Ману), Каули Оливейра

ЦСКА: Бусато, Турицов (46-Антов), Матей, Мазику, Гълъбов, Жеферсон, Чатакович (46-Нзила), Варела (72-Юга), Баи, Кайседо (55-Живков), Вилдсхут (58-Йомов)

съдия: Ивайло Стоянов

Източник: www.gong.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *