Кой как и за какво гласува?

Част от водачите на листи в 18-ти Разградски избирателен район вече упражниха правото си на вот. Разград24/7 проследи наживо и чрез социалните мрежи как и за какво гласуваха някои от представителите на основните политически сили.

Водачът на листата на Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България” Антоанета Цонева гласува с удостоверение за гласуване на друго място като избра секция в ОУ”Васил Левски”, където срещна познати от детството си, но най-много се зарадва на учителката си по български език и литература Анастасия Коларова. „По-добър кадем нямаше как да си пожелая”- коментира Цонева. След като гласува с машина тя сподели пред местните медии, че е гласувала за това „България да бъде нормална европейска държава и нашите деца да мечтаят да работят и се развиват тук. Тези, които си тръгнаха, да се върнат и всички да отключат своя потенциал в България.”. Антоанета Цонева изрази очаквания, които според нея съвпадат с очакванията на мнозинството българи, след вота България да има правителство, което  да тласне страната напред. Антоанета Цонева призова всички да излязат да гласуват свободно.

Вече е гласувала и водачката на листата на Коалиция ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, тя обаче е избрала секция в другия район, в който е водач – Русе. До избирателната секция е отишъл и вторият в листата на ГЕРБ-СДС Гюнай Хюсмен, който традиционно гласува в секция в читалището в Исперих. В официалната Фейсбук страница на Хюсмен има само едно изречение, придружаващо снимката от вота: „Аз гласувах, направете го и вие.”. От снимката е видно, че Гюнай Хюсмен е гласувал с хартиена бюлетина.

Дали водачът на листата на ДПС Ахмед Ахмедов е гласувал не става ясно от неговия Фейсбук профил, но част от съпартийците му на по-високи позиции вече са го направили. И областния лидер Мехмед Салим, и общинските кметове от ДПС се заиграват с номера на партията в бюлетината, както и с логото на кампанията. От снимките още става ясно, че повечето са гласували с хартиена бюлетина.

Най-ранобуден сред основните политически лица в предизборната кампания е бил най-младият кандидат-депутат – 21-годишният Николай Пенчев от листата на БСП за България. Той е пуснал първата за деня бюлетина в секция №33 в ОУ”Никола Икономов”-Разград. На своя Фейсбук профил Николай Пенчев, който е втори в листата на БСП за България, призовава към активност в изборния ден: „Скъпи приятели, излезте и гласувайте! Нека купеният вот не решава нашето бъдеще! Желая успех и ползотворна работа на всички участници в изборния процес!”.

В родния Кубрат е гласувала водачката на листата на „Български възход” Айлин Дахилова-Василева. Тя е избрала машинното гласуване, гласувала е в секция №14 в Профилираната гимназия в Кубрат. „Гласувах за стабилна икономика, устойчиви политики и приоритети в името на България” – сподели Айлин Дахилова-Василева.

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *