Как Мирослав Грънчаров превърна Разград в особен случай на изборите

Разград не е градът, който медиите следят активно в нощта на изборите. Там няма наплив от телевизионни репортери и анализаторите в студията не обръщат особено внимание. Но Разград е особен и динамичен по време на избори, а резултатите обичайно са непредсказуеми. Местният вот тази есен не прави изключение.

На първия тур в неделя най-много гласове получи кандидатът на “Продължаваме Промяната – Демократична България” Мирослав Грънчаров, за когото гласуваха 23,70% от участвалите. Той има преднина от над 5 процентни пункта пред втория и балотажът ще определи крайния победител. Това е и единственият областен град освен София, в който кандидатът на ПП-ДБ има преднина преди балотажа в неделя.

Освен това ПП-ДБ се утвърждават като първа политическа сила в града, след като получи най-много гласове и на парламентарните избори през април. Сега коалицията ще има най-голямата група в общинския съвет от 9 съветници.

“С гласуването си в неделя ние показахме, че сме устойчиво мнозинство от граждани, които са направили своя ценностен избор и активно се стремим към промени, които да помогнат на Разград да тръгне напред по бързата писта”, заяви Грънчаров, който в последните четири години беше заместник-кмет на Разград като представител на “Демократична България”.

В град, който силите между основните политически формации са относително равностойни, победата на първи тур има особено значение. Освен факта, че Мирослав Грънчаров се нарежда до Васил Терзиев като най-успешно представил се в неделя кандидат за кмет, извън балотажа остават две традиционни сили в града и региона – кандидатът на ДПС е трети, а на ГЕРБ едва четвърти.

“Тези резултати не са просто изборен успех за партиите в коалицията. Това е постижение на цялата демократична общност в Разград, огромен успех за хората, които искат нашата община да се развива по европейски модел”, заяви Грънчаров.

До голяма степен възходът на Грънчаров се дължи на систематичната му работа в администрацията през последните четири години, силното личностно присъствие и впечатляващата кампания в последния месец.

Мирослав Грънчаров вярва, че всичко това, заедно с идеите му за развитие на града,  ще го изведат и до крайния успех в неделя.

“Четири години бях в администрацията и видях ясно колко много Разград се нуждае от нов начин на управление. Общината има огромен потенциал, който не се развива заради безкрайно остарял и муден начин на работа. Чувствам се готов, заедно с екип от съмишленици да заемем старт на бързата писта, защото Разград трябва да се развива изпреварващо. Само така ще наваксаме изгубеното в летаргия време”, казва той.

Докато е заместник-кмет, Грънчаров започва работа по проект, който предвижда изграждане на водородна индустриална зона в Разград. “Планираме да произвеждаме и складираме енергия, която ще се ползва от общинските структури, а ако има интерес ще продаваме и на индустриални компании. Проектът в неговата идейна фаза бе презентиран пред Европейския водороден алианс и получихме зелена светлина. Предстои да търсим инвеститор, готов да построи мощностите на територията на бизнес зоната в Разград, защото местната администрация няма капацитет за такъв мащабен проект”, казва Грънчаров. Той вярва, че това ще е начало на развитието на кръговата икономика в града.

“Ще бъдем сред първите общини в България, въвели в действие най-модерните технологии в енергопроизводството. Водородната зона е голям проект, за него трябва много сериозна експертиза, но аз и моят екип можем да осигурим условията, той да се реализира в Разград”, допълва Грънчаров.

Неговата енергия, експертиза и иновативно мислене изглежда са това, което го прави лидер за избирателите в Разград. Остава само да завърши успеха си на втория тур в неделя.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *