И във втория Ден на отворените врати на Обществен дарителски фонд за Разград – забавления за децата на Разград и техните родители

И във втория Ден на отворените врати на Обществен дарителски фонд за Разград представителите на Фонда осигуриха забавления за децата на Разград, а и за техните родители.

Площад „Независимост” тази вечер бе „кино под звездите”. Бели столчета бяха подредени пред белия екран и малчуганите нетърпеливо ги заеха още преди началния час на събитието. Всеки от малките зрители получи по пакетче детски солети „Хрус-хрус”, осигурени от фирма „Млин”. Децата търпеливо изчакаха леко да се здрачи, за да може да започне прожекцията.

Преди нея обаче две по-големи момичета – Тереза и Ива от клуб „Дебати” – направиха кратка презентация на дейността на клуба, в който членуват. Анонсираха най-близките си предстоящи събития – информация, полезна и за родителите, и за по-големите деца. На 16 октомври клуб „Дебати” започва поредица от вечерни събития, насочени към младите хора. Засега се знае само датата, часът на тайното събитие ще научим от страниците на клуба във Фейсбук и в Инстраграм през следващата седмица, а локацията – всички освен организаторите ще научат 2 часа преди събитието.

Общото между клуб „Дебати” и кино „Арабела”, които прожектира филма за малките разградчани е, че техен партньор е Общественият дарителски фонд за Разград, който е финансирал свои проекти, свързани със свободното време и с развитието на децата и младите хора в града.

Филмът, който малчуганите на площада гледаха, е забавната анимация „Шпионски бъркотии”, някои родители гледаха заедно с децата си, други останаха встрани от импровизирания киносалон, но също хвърляха по едно око към екрана.

Утре, 3 октомври, събота, е третият Денят на отворените врати. В него ще видим спортните клубове, подпомагани от Обществения дарителски фонд за Разград. Между 11,00 и 13,00 ч. демонстрации на площад „Независимост“ по приложно колоездене ще правят състезателите от СКК“Спринт“-Разград. Зрителите ще видят и демонстрации по джудо от състезателите от СК“Джудо-Разград“, а момичетата и момчетата от БК“Вълци-Разград“ ще представят своите баскетболни умения. За малките спортисти ще има плодове и лакомства.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *