Изложбата от конкурса „Моето различно, щуро лято“ гостува в ЦНСТ в Деня на благотворителността

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим посети Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания гр. Разград за откриването на изложбата от конкурса „Моето различно, щуро лято“ в двора на социалната услуга. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Представянето на експозицията, която включва част от наградените фотографии от конкурса на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Разград, се случи на 19 октомври – Националния ден на благотворителността. Гости на връстниците си бяха и доброволци от ППМГ“Акад. Никола Обрешков“ с ръководител Даниела Куманова. Те подариха торта с фотографски мотиви и торбички със скицници, моливи и лакомства на всеки от потребителите на ЦНСТ. За Деня на благотворителността учениците от ППМГ организираха и благотворителна акция за събиране на зимни дрехи и обувки, които бяха предоставени ден по-рано.

При спазване на действащите към момента противоепидемични мерки изложбата бе подредена на открито в двора на т.нар. къщички. Там секретарят на МКБППМН Диана Господинова разказа на тийнейджърите за второто издание на конкурса, в което сред призьорите бе и един от потребителите на ЦНСТ. Емирхан Бориславов получи поощрителна награда за снимката си, озаглавена „Напиши ми буква“. Господинова призова младите хора от социалната услуга да участват и в следващото издание на конкурса, както и в други превантивни инициативи на МКБППМН. Тя припомни, че от 1 ноември стартира поредният конкурс за класови дейности по Превантивния календар на комисията, в който и младите хора от ЦНСТ ще имат възможност да се включат.

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим приветства превантивните дейности на МКБППМН, както и включването в тях на повече млади хора. Тя поздрави и учениците от ППМГ за добротворчеството и увери потребителите на ЦНСТ, че имат подкрепата на Община Разград.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *