Ивайло Мирчев води листата на Демократична България, още две нови имена в нея – Рейгъна и 24-годишен студент

И Демократична България-Обединение, както повечето от основните политически обнови кандидат-депутатската си листа в сравнение с трите изборни процедури от миналата година. Документите за регистрацията й бяха подадени днес в РИК-Разград в присъствието на двамата водачи от миналогодишните избори – Иво Димитров и Мирослав Грънчаров. И двамата не са в листата тази година, но подкрепят своите съмишленици от листата.

Водач на листата е Ивайло Мирчев.  По думите на втория в листата Огнян Обрешков това „най-силният трансфер в нашия отбор, той ще бъде център нападател в него“. Ивайло Мирчев е народен представител в последните три парламента, председател на парламентарната комисия по дигитализация и електронно управление. Той е едно от лицата на десните на национално ниво, „доказан политик и човек с ярка и силна позиция в борбата против мафията и корупцията в държавата“ – обяви още Обрешков.

Самият Обрешков бе представен от зам.-кмета на Разград Мирослав Грънчаров, който го нарече „изключително почтен човек“ и потвърди неговите много високи компетенции в сферата на пътното строителство и машинното инженерство. Огнян Обрешков е роден в Разград, семеен, с едно дете, предприемач, общински съветник.

Трети в листата на десните е Нихат Расим – едно от лицата на десните в Област Разград през всичките над 30 години след Промените в България. Нихат Расим е земеделец от Брестовене, председател на групата общински съветници на ДБ в Общински съвет-Завет.

24-годишен студент е под №4 в листата на десните. Георги Игнатов е от Разград, учи медицина в Медицинския  университет в София, 5 курс. Представител на местната организация на ДСБ в Разград.

На пета позиция е Мирослав Цанев – предприемач, занимава се с фермерство и птицевъдство в кубратското село Каменово. Общински съветник от ДБ в Общински съвет-Разград.

От местната власт, макар и от доста по-скоро, идва и шестият в листата – кметът на Ясеновец Рейхан Хюсеин-Рейгъна. „За малкото време като кмет показа, че може много и това беше мотивът да го привлечем в нашия отбор“ – обясни Обрешков.

Под №7 в листата е представителят на Исперих. Дамян Милев предприемач, човек работещ и развиващ бизнес в Исперих. Общински съветник от ДБ в Общински съвет-Исперих.

На осма позиция в листата на десните е Деян Пейчев – представител на Зеленото движение в Разград. „Млад, амбициозен човек, с гражданска позиция сред общността на Разград“ – така го представи Огнян Обрешков.

Той заяви още, че целта на десните в Лудогорието е да спечелят един мандат за Демократична България в Разград.

По думите на Обрешков Демократична България е доказала, че може да бъде разумната политическа сила и да е стабилен партньор в едно антикорупционно управление. „В следващия сложен парламент ДБ ще продължи да се бори против корупцията и мафията, завладяла държавата“ – категоричен бе Обрешков. Листата на ДБ в Разград е съставена от хора, доказали и можещи да отстояват тези позиции – допълни той.

„Тук съм, за да подкрепя листата от много почтени хора, на които гласувам пълно доверие“ – обобщи заместник-кметът на Разград Мирослав Грънчаров след представянето на листата.

Заявлението на листата на ДБ бе под №27 в регистъра на РИК. Общо в ЦИК са регистрирани за участие във вота 29 политически формации, срокът за регистрации на листите в районните комисии е до края на работния ден днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *