Започнаха срещите на ръководството на Община Разград с фолклорните състави, участващи в Панаира на киселото мляко

С формациите от Хавай и Индия започнаха срещите на ръководството на Община Разград с  фолклорните състави, участващи в Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и занаяти.

Заместник-кметовете Добрин Добрев, Мирослав Грънчаров, Полина Иванова и Хабибе Расим разказаха на участниците в двата състава за Разград и за традициите на Панаира. Показаха им киселото мляко – символ на културното събитие, всеки от тях получи глинено гърненце  с традиционното капанско кисело мляко.

Ръководителят на групата от Хавай Джо Ахуна разказа, че е бил в България през 1977 г., помни няколко български думи и показа, че знае и Химна на Република България. В ръководената от него формация, представяща традиционен фолклор от родината му, участват голяма част от семейството му, той има 6 деца и 24 внука.

Сориандър Бакши представи индийския състав, който гостува на Разград. India World Cultural Forum (IWCF)  е група, създадена през 2007г., като организация, осигуряваща средище за представяне, изучаване и популяризиране на многообразието и богатството на културното наследство на страната.

И двамата ръководители подариха сувенири от своите страни на четиримата заместник-кметове, благодариха за поканата за участие в Панаира и коментираха, че срещат отзивчива и радушна публика в България.

Двете формации ще участват във вечерния концерт днес от 20,30 ч. на сцена „Ларго“ на площад „Момина чешма“.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *