Завод за рециклиране на гуми и компютри правят между Исперих и Завет

Подкрепа за изграждането на рециклиращо предприятие по проект, финансиран с европейски средства, обеща областният управител на Разград Иван Борисов. Това стана на среща в Областната администрация с управителя на Областния информационен център /ОИЦ/ в Разград Юлиян Данаилов – съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

Данаилов поясни, че заводът ще бъде изграден между Исперих и Завет, като стойността на проекта е 6 милиона евро. В предприятието ще бъдат рециклирани стари автомобилни гуми. Ще бъдат преработвани и амортизирани монитори, компютри и друга излязла от употреба електроника. „Подкрепата на държавата ще е необходима за деактуването на определени парцели“, уточни управителят на ОИЦ. Иван Борисов подчерта, че в рамките на своя ограничен във времето мандат ще окаже пълно съдействие за реализирането на проекта. „Радващо е, че с европейски средства се прави толкова много в Лудогорието. Подкрепата за икономиката е изключително важна, но не е за подценяване, че по европроекти сериозни инвестиции се насочват и към културата в Лудогорието“, заяви областният управител.

Юлиян Данаилов запозна Борисов с четвъртата поредна брошура на ОИЦ, разказваща за реализираните в региона европроекти през периода 2014 – 2020 г. Изданието е в тираж 1000 броя. В него е посочено, че през това време в област Разград са осъществени над 60 такива проекти. Данаилов разказа, че от 26.05.2021 г. ОИЦ започва изнесена информационна кампания в общините на областта. Тя предвижда на срещи с хората по места да бъдат представени възможностите за кандидатстване за европейско финансиране през новия програмен период. Областният управител оцени подхода като много добър, защото дава шанс на предприемчивите и инициативните да реализират идеите си. Данаилов предостави на Областната администрация 50 от новите информационни брошури, а Борисов пожела успешна и спорна работа на ОИЦ.

 

Loading

One Reply to “Завод за рециклиране на гуми и компютри правят между Исперих и Завет”

  1. Няма никаква нужда тая зелена земя да бъде замърсявъна.. Нека това педприятие да си намери едно по подходящо място, Белене или околностите ма Русе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *