Жени-ГЕРБ подаряват книгата “Аз преборих рака и ТИ можеш” на библиотеката и на общините в Лудогорието

Организацията Жени ГЕРБ – Разград отбелязва Световния ден за борба с рака – инициатива, която обединява целия свят – съобщават от политическата сила. Това включва разпространението на книгата „Аз преборих рака и ТИ можеш“. Целта на кампанията е да се дари надежда на хора, които се борят с този проблем.

„Правим го, за да може да достигне до хора, които имат нужда от подобна подкрепа“, коментираха дамите от организацията. На срещата, посветена на тази инициатива, д-р Зоя Велкова заяви пред женската организация, че в 21 век рак не означава нищо повече от диагноза, хората не бива да губят надежда, защото лечение има и след диагноза рак, много хора живеят качествен и пълноценен живот. Хората трябва да се информират и най-важното – да усетят, че има на кого да разчитат, че имат подкрепата на общността, която заедно се бори с тях. Положителното е, че с всяка измината година българинът осъзнава все повече и повече, че ракът е лечимо заболяване. Всеки, който се е сблъскал с тази диагноза, първоначално изпитва силен стрес, но постепенно, оглеждайки се наоколо, запознавайки се с постиженията на съвременната медицина, придобива все по-голяма увереност и разбира, че това заболяване не е категорична присъда. Нагледен пример за това е, че нараства броят на пациентите, които са напълно излекувани от ракови заболявания и продължават да живеят. Тази книга дава точно такава надежда и може много да помогне психически на хората, за да се борят и справят с болестта.

По данни на Световната здравна организация всяка година над 12 млн. души получават тежката диагноза. Важно е да се знае обаче, че около 40% от онкологичните заболявания могат да бъдат излекувани, стига да бъдат диагностицирани навреме.

Книги ще бъдат оставени за ползване в клиника Медицински център „Д-р Велкови“, в ДКЦ – 1 и в Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ – места, на които свободно да може да се ползва от хората. Книги ще бъдат предоставени и на всяка една от общините в област Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *