Европейски мрежи без граници в Разград днес

Разград е поредната спирка днес на информационно турне „Европейски мрежи без граници“. Инициативата се организира от Център за развитие на човешките ресурси, в ролята си на Национална агенция за България по Програма „Еразъм+” и Програма „Европейски корпус за солидарност“, съвместно със съпътстващите дейности Еврогайдънс, Европас, eTwinning, Евродеск, както и заедно с Европейските мрежи – Европейски потребителски център – България (ЕПЦ), Бюро „Творческа Европа МЕДИА“ – България, Информационен център Европа Директно – София, и при домакинството на Информационен център Европа Директно – Русе.

Целта на поредицата от събития е да се покажат постиженията на най-голямата европейска Програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+“, на Програма „Европейски корпус за солидарност“ и съпътстващите дейности, да се създадат партньорства и да се предостави безплатна информация на гражданите за европейските възможности, които им се предлагат, както и за правата им при живот, работа, учене, пътуване, пазаруване и други дейности в Европейския съюз.

В информационното турне през 2020 година са включени градовете Русе, Тутракан и Разград. В Разград с експертите от инициативата можете да се срещнете пред Общинския културен център до 16,00 ч. днес.

Инициативата се провежда всяка година в различни региони на страната и се радва на голям интерес от страна на местните граждани.

В България мрежите функционират в партньорство с Представителството на Европейската комисия в София.

Поканени за участие са експерти от други профилирани европейски мрежи Enterprise Europe Network, EURES и ЕДЦ, работещи на територията на общините Русе, Тутракан и Разград.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *