Добрин Добрев: Ще преговаряме за политиките за развитие на Разград, а не за ултиматуми за постове

„Всички са добре дошли на масата за преговори, нашите врати са отворени, ще преговаряме за политиките за развитие на града ни, а не за поставяне на ултиматуми, свързани с определени постове. Така беше и през последните 4 години и намирахме общ език“. Така новоизбраният кмет на Разград Добрин Добрев отговори на въпрос дали би предложил пост на опонента си на балотажа и доскорошен негов колега като заместник-кмет.

Заедно с председателя на Инициативния комитет, който го издигна за независим кандидат за кмет, Таня Тодорова и с новоизбраните общински съветници от Местната коалиция БСП за България, ВМРО, които първи подкрепиха неговата кандидатура, Добрев даде първа официална пресконференция след вота в неделя.

На нея той благодари първо на всички, които излязоха да гласуват в двата изборни дни, тъй като избирателната активност по думите му е бе изключително важна за справяне с корпоративния и купен вот. Добрев обяви, че смята през следващите 4 години да направи така, че тези, които не излязоха до урните за тези избори, да видят смисъл и през 2027 г. да упражнят правото си на глас.

На второ място Добрев благодари на семейството си,  което, освен че е изтърпяло липсата на внимание от негова страна по време на кампанията, е „устояло на всички мръсни номера, които са направили неговите опоненти“.

На трето място Добрев благодари на Инициативния си комитет,  на политическите формации и на гражданите, които го подкрепиха.

„Осъзнавам, че отговорността е голяма и заявявам готовност, аз и моят екип, че от ден първи ще започнем сериозна и активна работа по разрешаване на проблемите, които стоят пред нас и по това наистина Разград да стане едно по-добро място за живот“ – каза още Добрев.

„Екипът ми е в процес на формиране, съвсем скоро ще има информация за него, той е подготвен и структуриран“ – отговори на въпрос новият разградски кмет.

Той допълни, че се изготвя анализ на база случилото се през последните 4 години и би могло да има „съвсем леки промени в самата администрация, тъй като два от ресорите бяха изключително тежки, може би в тях ще има размествания, но козметични, не кардинални“.

Добрев обяви и първите проблеми, по които ще започне работа след встъпването си в длъжност в петък, 10 ноември.

„Една от първите задачи ще е мръсният въздух. Задължително ще водим сериозни преговори с МОСВ за разрешаване на този изключително важен проблем, както за намирането на източника, така и за важната за нас реконструкция на Градската пречиствателна станция. Имаме конкретни неща, които ще предложим на държавата, и смятаме, че тя трябва да бъде част от разрешаването на този проблем.“ – категоричен бе Добрев.

На вниманието му от първите му управленски дни ще стои и проблемът с транспортната схема на общината. „Ще предприемем мерки в кратки срокове по подобряване на обществения ред и организацията по опазване обществения ред, защото има неща, които да се направят – свързани и с  паркиране, престои, забранени действия. Започва сериозен контрол по спазване на наредбите и законодателството в общината, нещо, което смятам, че през последните 2 години не беше на фокус в администрацията. Ще работим по важни въпроси за улесняване на ежедневието на нашите съграждани.“ – обяви още Добрев.

Доайенът сред петимата общински съветници от групата на Коалиция за България, ВМРО Стоян Ненчев изреди още няколко проблема, които ще са сред първите за обсъждане в местния парламент.  Сред тя е приемане на такса смет, по отношение на която има нормативни изменения, динамизиране на работата по подготовката на подробния устройствен план, работа по реализация на важни за града ин инфраструктурни проекти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *