В Цар Калоян си избраха нов председател на местния парламент, а в Лозница председателят е за четвърти мандат

Областният управител Владимир Димитров откри първите заседания на Общинските съвети с новоизбраните общински съветници, кмет на община и кметове на населени места в две общини днес –  Лозница и в Цар Калоян. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

„Повечето от вас имат опит, работили са под една или друга форма за местната власт и знаят, че жителите на общината са им поверили голяма отговорност. Изборите минаха и от тук нататък най-важното в общината ще се решава от вас в тази зала“, каза в приветствието си той.

Областният управител пожела на всички ползотворна работа, разумен избор на председател на общинския съвет и много добри неща, които да свършат за своите общини.

В Лозница пръв подписа клетвения си лист кметът трети мандат Севгин Шукри, той получи символичния ключ на Община Лозница от заместника си в предходния мандат Гюкчан Ахмед, който пожела мандат без война и болести. След него се заклеха 17 общински съветници – 9 от ДПС, 5 от ГЕРБ и 3 – от ПП-ДБ. В най-малката група е и един от най-младите съветници в Област Разград – Исмаил Исмаил е на 23 години, студент в Икономическия университет във Варна.Клетва положиха и 15-те кметове на населени места – 14 от ДПС и 1 от ГЕРБ.

За председател на местния парламент бе избран за четвърти мандат Ибрахим Ахмедов, който води сесията и преди да го изберат като най-възрастен сред местните парламентаристи. Той бе единствена номинация, получи 12 гласа подкрепа, 3 против и 2 въздържал се.

Трети мандат започна кметът на Цар Калоян Дауд Аляовлу. Клетва положиха и 13 общински съветници – 10 от ДПС, 2 от ПП-ДБ и 1 от БСП, както и кметовете на двете населени места в общината, единият от ДПС, а другият – независим. За председател на Общинския съвет бе избран Белгин Хюсеин, който бе водач на листата на ДПС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *