Две почетни грамоти „Неофит Рилски“ в Разград

Две учителки от разградски гимназии са тазгодишните носители на почетна грамота „Неофит Рилски“ от Лудогорието. Призът им връчи днес началникът на РУО на МОН-Разград Ангел Петков.

И Красимира Кирчева, и Дияна Георгиева са номинирани от училищните управи и от педагогическите колективи на учебните заведения в които преподават, а след това са одобрени и от просветния инспекторат, и от Министерството на образованието и науката. Грамотите са подписани от министъра академик Николай Дянков.

Аргументацията за връчването им е „за дългогодишна, цялостна професионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование.

Началникът на инспектората Ангел Петков представи подробно професионалния път на двете педагожки.

Красимира Кирчева е от 33 години в образованието. Най-дълго е работила в СУ“Св.св. Кирил и Методий“-Самуил като учител по български език и литература и по руски език, там е била и помощник директор. Заместник-директор е била и в ПГТС“Христо Смирненски“-Разград, където към днешна дата е учител по български език и литература и по руски език. Работила и като началник отдел „Образование“ в Община Разград след спечелен конкурс. Красимира Кирчева работи активно с учениците и по извънучилищни форми, стимулира ги да участват в различни конкурси и инициативи. „Бях приятно изненадана от номинацията, благодаря на колегите и на ръководството на училището и на инспектората, но най-вече благодаря на учениците си, защото ако те нямаха желание за изява, нямаше да съм тук. Трябва да обичаш децата, за да успееш с тях.“  – каза Красимира Кирчева.

Подобен бе коментарът за важната роля на учениците и на тяхното желание за изява и за придобиване на нови знания  и на другата носителка на отличието. Дияна Георгиева е педагогически съветник и учител по философия в ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“. Педагогическият й стаж е 21 години. Тя също благодари на колегите и на училищното ръководство, както и на учениците си. „Изненадах се от номинацията, тъй като по-рядко се забелязва дейността на педагогическите съветници. Изключително удовлетворение изпитвам от признанието. Наградата е за учениците ми, ако те нямаха желание, нямаше да постигнем тези успехи.“ – заяви тя. През последните няколко години всяка година по няколко нейни  ученици са финалисти на олимпиадите по гражданско образование. През тази година от 6 участници 6 са класирани на финала.

Ангел Петков поздрави и двете призьорки и изрази задоволството си от излъчването и одобрението на такива активни и креативни в работата си педагози.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *