Две досъдебни производства за купуване на гласове образува прокуратурата днес – в Драгомъж давали чанти с храна, в Разград – 400 лева

4 преписки и 2 досъдебни производства са образувани в прокуратурата в Разград в изборния ден от втория тур на местните избори. Това съобщи за Разград24/7 говорителят на Окръжна прокуратура Емил Енчев.

Една от преписките е за раздаване на пари срещу гласуване в Драгомъж, втората – са сбиване пред секция в Раковски, а другите две са по един и същ повод – срещу областния управител, който стоял пред секции в Дянково.

Досъдебните производства са за купуване на гласове. Едното касае Драгомъж, където срещу чанти с хранителни продукти се очаквало да се гласува за определен кандидат. В Разград пък опитали да купят гласовете на двама избиратели срещу 400 лв., като на този етап не е ясно дали общо за двамата или на всеки по 400 лв.

В ОИК-Разград сигналите са общо 8 – предимно за неправомерна агитация пред секции на различни ангажирани с вота лица – кандидати, политически лидери. И осемте жалби са отхвърлени, като при част от тях проверката на достоверността им е извършена от комисията по телефона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *