Две двойки близнаци сред отличниците на Випуск 2022

Две двойки близнаци ще получат приза “Отличник на випуска” през 2022 г. Това става ясно от прессъобщение на местната управа. Двете момчета са възпитаници на ППМГ, а двете момичета – на ПГПЧЕ.

От пресслужбата на Община Разград съобщават, че общо 16 зрелостници от две разградски гимназии ще получат званието „Отличник на випуска“. Това реши на свое заседание Постоянната комисия по образование към Общински съвет-Разград, тя заседава преди сесията на местния парламент днес.

Съветниците одобриха и номинацията за „Студент на годината“, това е Снежина Тодорова Рашкова от Филиал Разград на Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Осем от отличниците, които са постигнали отличен успех (6,00) по всички учебни предмети през годините на средното образование, са от ППМГ“Акад. Никола Обрешков“: Петър Йорданов Петров, Лили Мирославова Тонева, Петър Емилов Стоев, Светослав Емилов Стоев, Джем Стефанов Енчев, Ебру Илханова Абдулгафурова, Мерилин Гюнер Халил, Арзу Ахмедова Реханова. Другите осем пълни отличници са от ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“: Даниела Десиславова Митева, Кадир Рамадан Кадир, Благовеста Красимирова Хубанова, Есин Севгинова Мехмедова, Есра Севгинова Мехмедова, Радосвета Руменова Лютачки, Станимира Начева Начева и Юлиян Мирославов Минчев.

Призьорите ще получат наградите си на общоградското тържество за 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Съгласно Правилника за символите, почетните звания, наградите и паметните знаци на община Разград наградите са състоят от грамота и парична сума.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *