Двама пострадали при катастрофи предиобяд: шофорка блъсна жена на пешеходна пътека, а 80-годишен с джип бе блъснат от камион

Две пътно-транпортни произшествия станаха за минути в Разградско – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Около 10.40 часа на 14 октомври влекач “Волво”, шофиран от 29-годишен мъж от Варна, блъсна джип “Мицубиши Паджеро” по пътя от Цар Калоян към Разград. Катастрофата е станала малко преди разклона за село Езерче, когато колона от леки автомобили намалили скоростта, но камионът ударил отзад джипа, който влязъл в канавката и се преобърнал по таван в крайпътна нива. Пострадалият водач на джипа, 80-годишен мъж от село Костанденец, е откаран в МБАЛ-Разград. След оказана медицинска помощ е освободен без опасност за живота.

Минути след това лек автомобил отнесе жена на пешеходната пътека пред “Технополис” в Разград. Водач на камион спира на пътеката, за да премине 61-годишна пешеходка, но движещият се в другата лента “Опел Корса”, управляван от 46-годишна жена, не успява да намали и удря пешеходката. Пострадалата е прегледана в Разградската болница и освободена за домашно лечение.

На виновните шофьори са съставени актове по Закона за движение по пътищата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *