Двама пешеходци сред глобените през миналата седмица

722 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 24 до 30 април 2023 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 279 фиша и 66 акта. Четири от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение са санкционирани двама пешеходци.

Установени са четирима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При един от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на пет моторни превозни средства – в четири от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в един – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие, при което двама души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 28 април до 1 май на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, се проведе специализирана полицейска операция по безопасност на движението. В хода на акцията са установени 268 нарушения на скоростните режими. 112 от тях са засечени в рамките на населените места, а 156 – извън тях. Проверени са 576 превозни средства и 697 лица. 26 шофьора са санкционирани за неспазване на пътните знаци и маркировка, двама – за преминаване на червен светофар, други двама – за използване на мобилен телефон по време на движение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *