Двама в ареста след спецаакцията в Заветско, единият – с незаконно оръжие, другият – с крадена лодка

Незаконно оръжие, боеприпаси, ловни трофеи и кожи са иззети при специализираната полицейска операция, която се проведе днес на територията на град Завет и селата Брестовене, Острово и Сушево.Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград са извършени процесуално-следствени действия /претърсвания/ на 8 адреса в посочените населени места. Задържан е 61-годишен мъж от град Завет за това, че държи без надлежно разрешително огнестрелно оръжие – гладкоцевна ловна пушка, 12-ти калибър, турско производство с неустановена марка и множество боеприпаси. В хода на спецоперацията на друг адрес в Завет е открита и иззета ловна охранителна камера – обект на престъпление, изчезнала от резерват Воден. В дома на 32-годишен мъж в село Брестовене е открита надуваема рибарска лодка – обект на престъпление от 2018 година. Извършителят на кражбата е задържан. При извършените претърсвания в останалите имоти са намерени и иззети два газови пистолета, трофеи от сръндак, благороден елен и дива свиня.

В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност са проверени 74 лица и 61 моторни превозни средства. За констатираните 25 нарушения по Закона за движение по пътищата са съставени 21 фиша и 4 акта.

 

 

Loading

One Reply to “Двама в ареста след спецаакцията в Заветско, единият – с незаконно оръжие, другият – с крадена лодка”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *