Гражданското участие обсъждат утре на среща, организирана от Община Разград и Международния републикански институт

Община Разград и Международният републикански институт (IRI) организират утре, 19 октомври, среща с гражданите на тема „Общината – по-близо до гражданите: Какво е направено и какво още следва да се направи“. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Целта на срещата за обсъждане на гражданското участие и ангажираност на общинско ниво е да се потърсят идеи и обратна връзка от гражданите за това какво следва да се направи, за да се доближи общината до гражданите, да бъде по-лесна за комуникация и проследяване на работата, да стане по-достъпна и прозрачна.

Заместник-кметът на Община Разград Мирослав Грънчаров ще запознае гражданите с преглед на съществуващите възможности за участие на общинско ниво, както и стъпките, които общината вече е предприела, за да бъде по-прозрачна и достъпна.

В срещата ще участва и програмният мениджър на Международния републикански институт София Петкова.

Събитието е част от програмата на IRI за справяне с уязвимостите към корупцията на общинско ниво. По този проект Международният републикански институт проведе няколко инициативи, една от които: изследване на уязвимостта към корупция в 10 български общини. Според резултатите от изследването Разград е сред общините с показатели по отношение на борбата с корупцията по-добри от средните за тези десет общини.

На срещата утре, 19 октомври, сряда, от 18,00 ч. в кафе „Зайо Байо“ на ОП“Ученическо столово хранене и почивно дело“, за да отговорят на въпросите на гражданите, ще присъстват представители на общинската администрация и Общинския съвет.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *