Галина Георгиева: Предлагам изграждане на триизмерни пешеходни пътеки на ключови места

Пешеходната пътека под Дирекция „Социално подпомагане“ е много важна, по ул. „Княз Борис“ преминават много автомобили, паркират заради близкия супермаркет, наблизо има училище и потокът от хора отвсякъде е огромен през целия ден. Близкият светофар понякога кара водачите на МПС да засилят скоростта, за да хванат последни секунди на зелена светлина. Пресичането е изключително рисковано, защото хората преминават малко преди и след пътеката. Има начин да направим това място по-безопасно и спокойно – с изграждане на триизмерна пешеходна пътека. Направените такива вече в няколко български градове показват, че тази пътека привлича вниманието на шофьорите и те инстинктивно намаляват скоростта, тъй като пешеходната пътека изглежда повдигната като стъпало. Този ефект се постига с помощта на светлосенки. Такива пешеходни пътеки има в много държави, тепърва навлизат в страната. Те са особено ефективни за превантивни мерки срещу пътни произшествия на възлови места, където пресичат много деца.

Предвидили сме изграждане на три, но при необходимост ще направим още.

С моя екип смятаме, че пешеходната пътека до училище „Хр. Ботев“и ПМГ, също трябва да бъде по-видима, както и тази срещу хипермаркетите до Филиал-Разград на Русенския университет.

Аз съм Галина Георгиева, кандидат за кмет на ПП ГЕРБ с номер 7 в изборната бюлетина и това е само част от моята програма за управление на община Разград.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *