В Побит камък отново се събраха в Етнографския комплекс да отбележат Международния ден на готвача

За трета поредна година в Побит камък отбелязаха Международния ден на готвача по подобаващ начин – с готвене, хапване, танци и забавни игри.

Веселото и вкусно събитие, което обединява местната общност, се проведе в Етнографския комплекс, а в подготовката по различен начин се включиха всички присъстващи. Някои бяха сготвили вкъщи, други сложиха червените шапки и престилки с надпис „Мастър Шеф” и взеха черпаците и запретнаха ръкави да режат, обръщат и бъркат вкусна храна за голяма трапеза.

Диджей и водеща забавляваха празнуващите, когато готвенето приключи и всички седнаха на дълга обща маса.

Сертификати за майстор-готвачи имаше за всички, включили се в приготвянето на храната, а тримата майстори на барбекюто получиха и подаръци от един от дарителите на събитието – солидно количество вкусно пилешко месо от фирма „Амета” с нейната марка „Лудогорско пиле”.

Ето и имената на готвачите заедно със специализацията на всеки от тях: Пламена Енчева и Красимир Неделчев кебап, Милена Станчева – заготовка за огромни шишчета  за барбекю, Милена Николова, Милена Пенчикова – ориз със зеленчуци, Георги Якимов, Емил Статев и Стела Статева – боб, Мария и Стоян Стоянов – пърленки, Николай, Мариян и Пламен – майстори на барбекюто.

След връчването на сертификатите започнаха танците и забавните игри.

Още снимки вижте ТУК, албумът ще се допълва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *