Ветераните от „Лудогорско настроение” спечелиха Наградата на Кмета на Стара Загора на събор „Богородична стъпка”

С престижни отличия се завърнаха от участието си в 16-тото  издание на Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка” танцьорите от формация „Лудогорско настроение“ – ветерани от ДТА „Лудогорче“ към „Капански ансамбъл“- Разград.

Съборът се проведе на 27 и 28 август 2022 г. в курортното селище Старозагорски минерални бани, част от пъстрата и атрактивна програма бяха изпълнители от 18 области,  които се представиха с над 30-часова програма на две сцени.

Разградските танцьори, чиито хореографи са Живко Жечев и Румен Иванов, излязоха на първа сцена, непосредствено преди официалното откриване и бяха аплодирани лично от Кмета на Стара Загора Живко Тодоров и официалните гости на събитието. Те бяха впечатлени от танца „Разградски песни и танци“, който всички разградчани познават от творчеството на хореографа Румян Занев.

За вдъхновяващото си представяне „Лудогорско настроение“ – ветерани от ДТА „Лудогорче“ към „Капански ансамбъл“- Разград получи Наградата на Кмета на Община Стара Загора, както и плакет  за принос в съхранението и развитието на фолклора.

Освен с най-високото отличие на Събора, ветераните от формация „Лудогорско настроение“.

Танцьорите благодарят за съдействието и оказаната подкрепа на Директора на Капански ансамбъл Светослав Стойчев за възможността да „съживят“ своите танци от детството и са още по-мотивирани да покажат, че Разград има своите таланти от всички възрасти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *