Бойко Борисов подкрепи кандидатите за местна власт от ГЕРБ в Разград

„Ако Галина Георгиева не спечели изборите, още 4 години ще крета това, което сме направили за Разград, но няма да се развие нищо повече, повярвайте ми”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на представянето на листата на политическата сила в Разград.

Залата на читалище „Развитие” се препълни от симпатизанти на партията от цялата област. На сцената бяха представени и кандидатите за общински кметове от останалите шест общини в областта, както и 33-мата кандидати за съветници в Разград.

Борисов не позволи събитието да бъде водено от областния партиен лидер, тъй като Владимир Димитров е и на длъжност областен управител, а лидерите в т.нар. „сглобка” имали уговорка областните управители да не участват в предизборната кампания. Така честта да открие събитието се падна на народния представител Гюнай Хюсмен. Той припомни свършеното по време на последния управленски мандат на Борисов – санирането на блокове за 20 милиона лева, ремонтите на пътищата до Търговище, до Кубрат, Исперих-Пристое и други. „А  след това и къщичка за птички не направиха, само инфлация, безработица и проблеми” – заяви Хюсмен. По думите му обаче двете най-важни неща, случили се в този период, са свързани с ремонта на джамията „Ибрахим паша” и довършване на изграждането на църквата „Св. Цар Борис-Михаил Покръстител”. Гюнай Хюсмен отправи и молба към Борисов за осигуряване на още 500-600 000 лв. за ремонта на джамията, тъй като предварително предвидените средства заради  инфлацията се оказали недостатъчни. „Имаме един прекрасен кандидат от ГЕРБ за кмет на Разград. Жена е, но е мъжко момиче. Два пъти заместник областен управител, областен управител, заместник-кмет, срещу нея нашите опоненти нямат нищо” – категоричен бе депутатът. Той постави задача на симпатизантите на ГЕРБ мощно да излязат още сутринта в 7 часа на 29 октомври пред урните и на първи тур да се спечели Разград”.

„Визията ни за Разград е през следващите 4 години е да направим общината по-добро място за живеене” – заяви кандидатът за кмет Галина Георгиева. По думите й тя и екипът й предлагат решения за много тлеещи проблеми, които се задълбочават и които са изведени след срещи с хората.

„През последните 4 години Разград се управлява по начин, по който не бива да продължава така, само една бегла разходка и поглед към реката е истинското доказателство за това. Нашата цел общината да се стопанисва по-добре, да се придвижват хората без проблеми, да има чистота и спокойствие.” – обясни Георгиева.

„Ние с екипа ми сме хората, които можем да постигнем това. С листата за общински съветници даваме заявка, че имаме експертиза, че притежаваме знанията и уменията да постигнем програмата си, можем с подкрепата ви да спечелим общината. Няма да ви подведем, нито ще ви разочароваме.” – категорична бе Георгиева.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави разградската структура на партията за добрия подбор на листата за общински съветници, в която има представители на всички професии и по думите му „за радост – много жени”. Не на шега Борисов заяви, че според него жените са по-добрата част от населението. „По-работливи и по-организирани са, толкова работливи жени има около мен, надявам се ти да си поредната” – обърна се той към Галина Георгиева. За пример даде водачът на листата на ГЕРБ в региона за последните няколко парламентарни избори Десислава Атанасова.

„Трябва да сте мобилизирани. Важно е крайният резултат – как ще стои ГЕРБ в парламента, в единия случай ще сме неутрални, каквото и да се случва, в другия много активни – каквото сме обещали, ще се случи” – каза още Борисов.

Той препоръча на съпартийците си да не говорят за настоящия кмет на града, а да обясняват, че ще надградят постигнатото през последните години. „И той е идвал да се застъпва и сме го прави заради всички граждани на Разград, макар че кметът е от БСП” –  обясни Борисов.

Освен Борисов и Хюсмен още двама депутати присъстваха на представянето на листата за общински съветници, и двамата са избрани от Шуменски избирателен регион – Илтер Бейзатов и Ралица Тодорова.

Още снимки вижте ТУК.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *