Асоциацията на българските градове и региони избра Гюнай Хюсмен за областен управител на годината

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен е номер 1 сред колегите си в страната за 2020 г. – съобщава пресцентърът на Областна администрация.

Призът „Областен управител на годината” е обявен от „Асоциацията на българските градове и региони“  на годишни национални награди на организацията на специално тържество във Велинград.

Наградите са в общо 23 категории, като Хюсмен е първи в категорията за областен управител на 2020 година. Сред другите категории, освен за успешно управление, общините бяха отличени за реализираните инвестиции в природата и хората, за развитие на спорта и младежките дейности, за запазване и популяризиране на културно-историческото наследство, за въвеждане на иновативни подходи и др.

„Асоциацията на българските градове и региони“  е неправителствена организация, чийто изпълнителен директор е бившият главен секретар на Областна администрация-Разград и бивш директор на Държавен фонд „Тютюн“ Ергин Емин. Асоциацията е учредена през 2004 г. от кметове на 56 общини, предимно от десния спектър, както и от 116 индивидуални членове – също местни управници от различни общини. Реализира различни проекти в сферата на регионалното развитие и местното самоуправление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *