Алекса от Разград и Мартин от Русе са победителите в първата „Детска Арена на Титаните”

След оспорвани битки по трасето и много емоции в публиката Алекса от Разград и Мартин от Русе победиха  в първата „Детска Арена на Титаните”.

Състезанието, организирано от Ивелин и Мариян Иванови от Разград и Валентин Стефанов от Русе, се проведе в събота и неделя в Градския парк между Ронда и Пантеона и както и първата надпревара, която бе за възрастни, бе с благотворителна цел. В две касички се събираха средства за закупуване на транспортно средство, с което родителите на 8-месечната Цветелина Кулева да возят детето си до болничните заведения, в които то се лекува. Към тези средства се добавят и парите от таксите за участие.

26-имата участници в състезанието – на възраст от 11 до 16 години – преминаха по 4 различни трасета в смесени двойки – момиче и момче и заедно с възрастни ментори – участници в арената за възрастни преди месец. Днес имаха и отборна игра, в която бяха разделени на два тима и дърпаха въже до 5 победи за един от отборите. След две загуби тимът с по-дребните физически деца с по-добра стратегия направи обръщалка с 5 поредни победи.

След тази игра бяха определени по четирима полуфиналисти и в двата пола. Те преминаха по едно и също разнообразно трасе, завършващо по добрите традиции от „Игри на волята” с решаване на пъзел. Така до финалите стигнаха Алекса и Селин при момичетата и Йовко и Мартин при момчетата.

И финалната игра бе еднаква за двата пола, с по-натоварващи елементи при момчетата, но нямаше пъзел, а ронене на царевица, рязане на дърва, дърпане на гума, забиване на гвоздеи, придвижване с кубчета и с варели и други.

Убедителни победи записаха Алекса и Мартин. Победителката Алекса Николаева е на 13 години, осмокласничка в ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”. Танцува балет от 5-годишна, обича и да спортува, рисува и пее, както и да твори с ръцете си. В училище любими предмети са ѝ математика, български и английски език. С голямо желание се включва в различни конкурси, олимпиади и състезания, както и в благотворителни каузи. Винаги е мечтала да участва в подобен формат състезание като порасне, затова Детска арена на ТИТАНИТЕ е една малка сбъдната мечта за нея. Възможността да помогне на детенце в нужда я мотивира не само да участва в състезанието, а и да задели сумата за таксата от собствените си спестявания – се казва за нея в представянето й за участие в състезанието.

Победителят Мартин Тодоров е на 15 г., той е от Русе. Учи в Професионална гимназия по електротехника и електроника – ПГЕЕ “Апостол Арнаудов”-град Русе. Тренирам спортно ориентиране в клуб ,,Истрос Русе”. Обича да тичам, да кара колело и да тренира на лостове. Включва се в състезанието с голямо желание и нетърпение и благодари за възможността да подкрепя каузата и да участва в нещо толкова стойностно и важно.

Всички участници получиха медали, а за класираните на първо и второ място имаше и купи. В след общата снимка Ивелин Иванов благодари на всички, съпричастни с организацията на събитието и добрата му кауза. Започна с прекрасните участници и с доброволците, които бяха ментори и технически лица по трасетата. Благодари и на Община Разград за безвъзмездното предоставяне на терена и за двете досегашни издания на „Арена на Титаните”, както и за осигуряване на медицинското обслужване. Ивелин Иванов благодари и на подкрепящата публика и на всички дарители за съпричастността към добрата кауза. „Всяка добро се отплаща с добро, очаквайте да ви се върне с много добро. Ние сме заразни, заразяваме с добро, дано всеки от вас да зарази с добро поне още двама.” – завърши емоционално изказването си Ивелин Иванов, а финалът на събитието бяха дълги аплодисменти за тези думи.

Още снимки от двудневното състезание вижте ТУК, албумът ще се допълва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *