Черен петък – 16 с COVID-19 в Разградско за ден

Коронавирус

Рекорден брой са положителните проби с COVID-19 в Разградска област за ден.

Според Националния електронен регистър за последните 24 часа те са 16 или 12% от всичките 135 регистрирани в Лудогорието от началото на световната пандемия. Досега най-големият брой положителни случаи за ден в региона бе 6.

Само в четири региона има повече заболели за последното денонощие – 80 в София, 35 в Пловдив, 28 в Добрич и 25 във Варна.

Малко вероятно е 16 случая или болшинството от тях да не са свързани помежду си, а примерно да са 8 семейни двойки. Затова се надяваме поне този път здравните и държавните власти да са по-конкретни и коректни с обществото и да оповестят до коя фирма, институция, гилдия, социална прослойка или общност е достигнала заразата в такива мащаби. Как се информира могат да се консултират със съседно Търговище например, където прочие един от първите случаи на COVID-19 се появи от Разград.

Тъй като в началото на пандемията бе обявено, че в разградската болница има 12 легла за болни с COVID-19 смятаме, че е важно също да се обяви и какъв е в момента използваният капацитет на Инфекциозно отделение и какъв е резервният план.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *