Умните деца на Лудогорието, ето кои се класираха за националните кръгове на олимпиадите

Карта на Разградска област

Както неизменно сме на последните кръгове на матурите и външните оценявания, така и всяка година се оказва, че в Лудогорието има и много умни деца, които достойно представят своите учители, училища и региона ни на национални олимпиади. Макар все още да не е ясно дали в условията на световна пандемия ще се проведат по някакъв начин национални кръгове на олимпиадите по всеки от учебните предмети, вече са обявени учениците, които са се класирали за тези фази на надпреварите. Децата от Разградска област са над 30. Разград24/7 смята, че е важно имената им да бъдат оповестени и затова се запозна подробно с протоколите от олимпиадите по всички предмети. Ето кои са умните деца на Лудогорието:

Най-доброто според нас постижение е на Белослава Петкова от ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”-Разград, която заедно с още двама връстници от други градове е класирана за националния кръг по български език и литература с най-висок резултат във възрастова група 8-10 клас – 76 точки. Сред седмокласниците Разград има двама финалисти – Теодора Тодорова и Явор Данаилов, и двамата от ППМГ”Акад. Н.Обрешков”-Разград”, а сред 12-токласниците до националния кръг е допуснат Хъкмет Ахмедов от ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”-Разград.

Теодора Тодорова от ППМГ”Акад. Н.Обрешков” е финалист и на още една олимпиада – по история и цивилизация, при това с много добър резултат – седми в страната. До националния кръг е допуснат и Николай Николов от ОУ”Васил Левски”-Разград.

ОУ”Васил Левски”-Разград има представител и на националния кръг на олимпиадата по география и икономика – Ипек Салиева. На тази олимпиада е допуснат и още един представител на Лудогорието – 11-токласникът от ППМГ”Акад. Н.Обрешков” Николай Николаев в групата 10-12 клас.

До националния кръг на олимпиадата по биология Разград има само един допуснат участник – Радостина Райчева – 12-токласничка от ППМГ”Акад. Н.Обрешков”.

От ППМГ”Акад. Н.Обрешков” са и тримата представители на региона на националния кръг на олимпиадата по математическа лингвистика – Моника Дацова, Петър Петров и Симона Андреева.

Със седми резултат в страната на националния кръг на олимпиадата по английски език е класиран при осмокласниците Юджел-Джан Хюсеин от ППМГ”Акад. Н.Обрешков”. Разград има още един финалист в тази възрастова група – Камелия Савова от ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”.

Традиционно добро представителство има Разградска област на националния кръг на олимпиадата по гражданско образование. До него са допуснати: Даная Георгиева от 2 клас в ОУ”Васил Левски”-Разград, Ралица Маркова от ОУ”Васил Левски”-Разград, Аляра Алиева от 7 клас в СУ”Христо Ботев”-Кубрат, Никола Генчев от 12 клас в НПТГ”Шандор Петьофи”-Разград.

За участие в националното състезание за четвъртокласници „Знам и мога” е допуснат Самир Рамадан от ОУ”Никола Икономов”-Разград.

С ранга на олимпиада и националното състезание „Ключът на музиката”, до което допуснатите от региона участници са рекорден брой – 15. При четвъртокласниците това са: Калоян Йотов, Каан Мехмед, Алейна Хюсеинова, и тримата от ОУ”Ив.С.Тургенев”-Разград. При учениците от 5 клас финалисти са: Ивета Тодорова, Михаил Михайлов, Йоана Иванова и Сезен Али – и четиримата от ОУ”Васил Левски”-Разград, както и Джем-Лютфи Фикретов и Росиана Няголова от СУ”Христо Ботев”-Кубрат. При шестокласниците финалисти са: Тодор Янакиев и Даниел Кирански от ОУ”Васил Левски”-Разград. При седмокласниците Лудогорието ще представят: Мила Владимирова от ОУ”Отец Паисий”-Разград, Ирена Стоянова и Ивайла Надворни от ОУ”Васил Левски”-Разград, Деница Василева от ОУ”Васил Априлов”-Исперих.

 

 4,051 total views,  2 views today

4 Replies to “Умните деца на Лудогорието, ето кои се класираха за националните кръгове на олимпиадите”

  1. Аз съм Джем-Лютви Джулент Фикретов и искам да кажа, че аз и още други деца не сми класирани.

  2. За националния кръг на “Ключът на музиката” са класирани от област Разград само Тодор Янакиев- 6кл. от ОУ”Васил Левски”гр.Разград и Мила Владимирова от “ОУ”Отец Паисий” гр.Разград. Моля, да им се даде заслуженото уважение!

  3. Здравейте, авторите на статията!
    Искам да уточня, че Теодора Тодорова от ППМГ “Акад.Н.Обрешков” гр.Разград е класирана за Националната олимпиада по история не със седми резултат в страната, а тя е на трето място.
    https://www.mon.bg/upload/22442/pr-dop-istoria_2020.pdf

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *