С концерт на Ронда завърши проектът „Fake&False.net“

Заместник-кметът на Община Разград Полина Иванова поздрави участниците в проекта „Fake&False.net“, както и организацията, която го реализира – Спортен клуб по ориентиране „Абритус”-Разград – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Проектът, насочен към превенция на разпространението на фалшивите новини и дезинформацията, завърши снощи с концерт на сцена „Ронда” в Градския парк на любими за младите хора изпълнители. Сред дейностите по проекта бе и четиридневно обучение в хотел „Кованлъка 2” в местността „Пчелина”, в което се включиха 62-ма младежи на възраст от 15 до 29 години. Повечето от младите хора бяха от Разград, но имаше и от София, Варна, Велико Търново, Русе и други. Обучението включваше и двигателни активности – ориентиране, гребане на каяк и табата. То завърши с дискусионен форум по темите, обсъждани по време на обучението и свързани с фалшивите новини и възможностите те да бъдат различавани.

Голям бе и интересът към финала на проекта. В публиката на концерта на сцена „Ронда” в Градския парк имаше както тийнейджъри, така и млади семейства с малки деца, спираха се и преминаващи в парка по-възрастни хора. Той бе открит от председателя на СКО”Абритус”-Разград Татяна Станева, която припомни мотивите да бъде изготвен и реализиран той и то именно от спортен клуб. По думите й децата не само трябва да са здрави тялом, но и да са образовани и самостоятелно мислещи, да могат да преценяват на какво да вярват и да различават фалшивото от истинското. Татяна Станева изказа благодарност към Министерството на младежта и спорта, което финансира проекта, а също и на Община Разград, която оказа съдействие при организирането на концерта и в други дейности по проекта.

Заместник-кметът на Община Разград Полина Иванова връчи на Татяна Станева поздравителен адрес от Кмета Денчо Бояджиев, в който градоначалникът изразява своите адмирации към избора на тема на проекта. ”Насочени към младото поколение, неговите послания са особено важен ориентира. В днешното забързано и наситено с тревожни събития време е все по-трудно да се различи фалшивото от истинското” – се казва в поздравителния адрес. Той завършва с уверението, че Община Разград се гордее със своите прекрасни и талантливи млади хора. Заместник-кметът Полина Иванова пожела на младите хора да се забавляват по време на концерта на своите любими изпълнители.

Концертът започна с изпълнения на един от талантливите млади хора на Разград Крисия Тодорова. Пред родната публика талантливата изпълнителка представи както свои авторски песни, така и кавъри на известни и харесвани от тийнейджърите песни. В концерта участваха и тромпетистът Йордан Йончев-Гъмзата, както и дуетът Торино и Пашата, а водещ беше Георги Енчев.

Проектът „Fake&False.net“ се финансира по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта на Министерството на младежта и спорта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *