С кабинет на колела започна работа Детско полицейско управление в СУ”Христо Ботев”-Кубрат

Рестарвриран стар автобус е превърнат в учебен кабинет на колела в СУ „Христо Ботев“ – Кубрат – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Ръководството на учебното заведение днес предостави единствения по рода си в България „кабинет“ на третокласниците от Детското полицейско управление. Официалният старт бе даден с демонстрации от полицейско куче с водач и група за задържане на опасни престъпници. Преди това началникът на РУ-Кубрат главен инспектор Йордан Йорданов и директорът на СУ “Христо Ботев“ Росица Христова подписаха споразумение за сътрудничество и размениха плакети. Екипът на Детското полицейско управление начело с инспектор Детска педагогическа стая Вера Стоилова и полицаите от РУ-Кубрат раздадоха на децата шапки с лого, баджове и светлоотразителни жилетки, изработени със средства на СУ “Христо Ботев”.  Членовете – третокласници положиха клетва да пазят своя живот и този на другите, да се отзовават винаги на помощ, да бъдат добри и състрадателни. С поздрав към доброволците от управлението се включиха спортен клуб „Калагия“ – Русе и други възпитаници на учебното заведение.

Бурни възгласи съпроводиха появата на униформен служител – водач на полицейско куче и неговия питомник. Четириногият „полицай“ показа послушание и задържане на нарушител. С пуснати сирени полицейски автомобил, преследващ престъпник, влезе в двора на училището. Присъстващите наблюдаваха на живо извеждането на „бандита“ от колата му и неговото задържане от специалните сили.

На откриването на Детското полицейско управление в Кубрат днес присъстваха директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Диян Минков, заместник кметове на община Кубрат, представители на РУО-Разград, Районен съд и Районна прокуратура – Кубрат. По дългосрочната превантивна програма на МВР, която има за цел да повиши доверието към полицията, да осъществява ранна превенция сред подрастващите, да постига уважение към законите в страната и да формира гражданска активност, Детското полицейско управление ще работи в продължение на две години.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *