Станаха 1000 болните от COVID-19 в Разградско

Коронавирус

Нови 36 доказани случая на COVID-19 са регистрирани на 9.11.2020 г в област Разград. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация на база информация от РЗИ-Разград. Според нея общият брой на заболелите в региона от началото на пандемията е вече 1000, а според Единния информационен портал са 975. Има осезателна разлика и между данните, обявени от директора на болницата д-р Гечо Жеков на последното заседание на Областния щаб, че в болницата има 30 болни от персонала и обявените днес от РЗИ 13 човека от активния медицински персонал в областта с положителен тест за COVID-19.

Ето останалата информация от прессъобщението:

„16 от новозаболелите са в гр. Разград. В Звънарци са 4. По 2 има в Беловец, Мъдрево и Цар Калоян, а по 1 – в Божурово, Савин, Севар, Гороцвет, Манастирско, Дянково, Осенец, Просторно, Езерче и Ясеновец.

Активните случаи в областта са 668. От тях на домашно лечение са 525,  хоспитализираните са 143, а поставените под карантина – 641.

Под карантина са поставени две групи в ДГ № 7  и една група в ДГ „Митко Палаузов“. Двете детски градини са в гр. Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *