РЗИ не препоръчва да има абитуриентски балове

Коронавирус

На 21 юни няма регистрирани нови потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград – съобщиха в края на днешния работен ден от пресцентъра на Областна администрация-Разград.  Същата информация бе публикувана още в 0,05 ч. на 22 юни на официалния сайт на правителството, където се публикуват официалните данни относно Коронавируса.  Пак там общият брой положителни проби е 47.

Данните на Областна администрация се позовават на информация от директора на РЗИ-Разград д-р Ася Генева. Според нея поставените под карантина лица в областта са 275, като от тях в община Разград са 65 лица, от които 16 в с. Ясеновец. В община Исперих – 47 лица са поставени под карантина, от които 4 в с. Китанчево и 18 в с. Вазово. В община Лозница под карантина са 25 лица, от които 3 в с. Синя вода.

РЗИ – Разград информира още, че общият брой регистрирани за COVID-19 за областта е 46, от тях активни 24. На стационарно лечение са 8 в МБАЛ „Св.Иван Рилски – Разград“ АД гр. Разград, от които един интубиран. Петима пациенти са на стационарно лечение в УМБАЛ „Медика-Русе“ гр. Русе и трима в УМБАЛ „Канев“ АД, гр. Русе. Един оздравял – мъж на 55 г. от гр. Исперих.

Във връзка с многобройните запитвания от директори на учебни заведения, относно провеждане на  срещи в училищата и балове по случай дипломирането, и във връзка с усложнената епидемиологична обстановка, РЗИ не препоръчва провеждането на масови събития.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *