Разградските седмокласници – почти в Топ 10 по математика

Обнадеждаващи първоначални данни от националното външно оценяване на тазгодишните седмокласници от Разградска област.
Те са на 12-та позиция в страната по резултати от изпита по математика. Разликата с предшествениците им е фрапираща – преди година завършващите основни училища в региона бяха на опашката в класирането, обявено от Министерството на образованието и науката – 25-ти.
Випуск 2019 г. е по-добър от предходния и на изпита по български език и литература – сочат още резултатите, обявени от просветното ведомство. Мястото, което разградските седмокласници заемат сред връстниците си, е 16-то, преди година Разград е на 17-то място.
Броят точки е към средния за всички региони – в страната събраните точки по български език и литература са 53,06, а на децата от Разград – 50 точки, по математика средно постижението в страната е 33,62, в Разград – 30.
Подробен анализ на резултатите от Регионалното управление на образованието в Разград ще представят в началото на следващата седмица.
Сравнение с резултатите от тазгодишните матури обаче поставят един основен въпрос – какво се случва с децата от Лудогорието между 7 и 12 клас? Припомняме, че на матурата по български език тази година разградските зрелостници са на 25-то място, а на втората матура – на 22-ро, което е значително по-слабо представяне от това на само 5 години по-малките разградчанчета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *