Още 10 000 рибки плуват от днес в двата язовира на „Пчелина“

Общинският съветник Джипо Джипов изпълни обещанието си да осигури зарибителен материал за двата язовира в местността „Пчелина“, дадено през април при обявяването на доброволческата акция за почистване на велоалеята към туристическата местност.Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Акцията бе инициирана от Маргарита Христова от Разград, а Община Разград я подкрепи с осигуряване на транспорт за извозване на боклука. В акцията се включиха десетки разградчани, ангажиментът на Джипо Джипов бе да пусне зарибителен материал в язовирите „Пчелина 1“ и „Пчелина 2“ съобразно количеството събран боклук. Тогава бяха събрани 2620 кг. отпадъци, а Джипов обяви, че ще пусне 10 000 рибки във водоемите във време, подходящо за подобна дейност – когато водата е по-топла и рибките имат по-добри шансове за бърза адаптация.

В присъствието и с участието на заместник-кмета на Община Разград Мирослав Грънчаров зарибителният материал – 70% шаранчета и 30% амурчета – бе пуснат днес в двата язовира. Джипо Джипов благодари на Тодор Димитров от Лозница за предоставения материал и цистерната за транспортирането му и отправи апел към рибарите да изчакат рибките да пораснат  до прилични за улов размери, дотогава да ги пускат обратно в язовирите.

И Джипов, и заместник-кметът Грънчаров призовават още посетителите на „Пчелина“ да пазят природата чиста, като не изхвърлят отпадъците си край язовирите или в други райони на туристическата местност, а използват за това съдовете за смет.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *