Община Разград с награда „История и традиции“ от Асоциацията на българските градове и региони

Община Разград е сред призьорите в Национални награди на Асоциацията на българските градове и региони за 2021 г. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Плакетът и грамотата получи в края на миналата седмица заместник-кметът Мирослав Грънчаров, а днес той ги предаде на Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев.

Отличията бяха обявени на официална церемония, част от програмата на Научно-практическата конференция „Интелигентни градове и общини – визия за бъдещето“, която АБГР организира и на която Община Разград бе представлявана от заместник-кмета Мирослав Грънчаров. Конференцията се проведе на 30 и 31 юли в Правец, тя бе организирана със съдействието на Фондация „Конрад Аденауер“ в партньорство с УНСС и подкрепата на Vivacom. В събитието участваха представители на над  30 общини, лектори бяха преподаватели от УНСС и експерти от фирми, предлагащи технологични възможности за дигитализация на различни дейности от местното самоуправление.

Наградата на Община Разград е в категория „История и традиции“ и се връчва за опазването на традициите в региона чрез провеждане на фестивали и събития, свързани с богатото културно-историческо наследство на региона.

Призът бе връчен от председателя на УС на АБГР Ергин Емин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *