Нови екипи от общината за баскетболистите от “Вълци-Разград”

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев подари нови състезателни екипи на баскетболистите от „Вълци-Разград“ – с тях ще се състезават през новия сезон два от отборите – на момичета и момчета до 12 години, които постигнаха особени успехи в държавните първенства през сезон 2020/21. Това съобщават от баскетболния клуб.

И двата отбора взеха участие във финалите, като момчетата постигнаха шесто място на републиканското първенство в тази възраст. Момичетата, които бяха с година по-малки от съперничките си, станаха десети в България. Така те са първите два отбора за клуба, а и за града, които постигат челни места на национално ниво. Постижение, което не се е случвало над десетилетие в разградския баскетбол.

Екипите им бяха обещани от заместник-кмета Добрин Добрев на тържественото посрещане след успешните финали на единия от отборите през юни. В началото на новия сезон на една от тренировките на „Вълци-Разград” заместник-кметът изпълни обещанието си и връчи екипите на състезателите. „С постигнатите от вас успехи амбицирахте общинското ръководство да направи този жест към вас, екипите са напълно заслужени, носете ги с гордост и защитавайте името на клуба и на Разград” – обърна се към момичетата и момчетата г-н Добрев. Той им пожела с още по-усърдни тренировки да постигнат още по-добри резултати и да усетят най-голямата сладост на спортните постижения. Увери ги, че няма защо да се притесняват, че от тренировки нямат толкова време за приятелите си, защото в залата имат нещо повече – едно голямо семейство. Г-н Добрев отправи благодарност към  главния треньор в школата Пенко Велчев за това, че се завърна в Разград, за да възроди баскетбола в града и за толкова кратко време привлече към спорта толкова много деца. Заместник-кметът Добрин Добрев поздрави и родителите за ентусиазма и желанието, както и „Лудогорско пиле” и всички спонсори за това, че дават своята дан баскетболът да го има отново в Разград. Той увери и децата, и треньорите, и присъстващите родители, че една от мисиите и целите на ръководството на Община Разград е да подобри условията за спорт в Разград, което не е лесна задача, но местната управа прави постъпления да я реализира.

„Благодарим за този жест на зам.-кмета Добрев – радваме се, че можем да се похвалим със заслужено място сред десетте най-добри отбора в страната. Това е голямо постижение за Вълци, а и за разградския баскетбол. Ние в клуба вярваме, че децата заслужават най-доброто, което можем да направим за тях. Вече четвърта година участваме в първенствата, подкрепени от „Амета“ с тяхната марка „Лудогорско пиле“, от баскетболни деятели, от Община Разград, от приятели, от родителите на децата – това е отговорност пред всички тези хора, която изцяло си заслужава да бъде поета, защото е в името на децата на Разград. И сега чрез успехите показваме, че заедно можем да постигнем много. Това трябва да запомнят и децата, защото тази година имаме амбиции да бъдем още по-добри“, сподели треньорът Пенко Велчев.

„Вълци-Разград” се похвалиха на заместник-кмета Добрин Добрев с първия си успех още преди старта на новия сезон – спечелването на предсезонния турнир за 12-годишни момичета в Асеновград. В клуба остава купата от този турнир, а плакета от състезанието момичетата подариха на г-н Добрев.

Клуб ”Вълци-Разград” в различните възрастови групи ще участва в 11 първенства през този сезон. 110 деца вече са картотекирани, а от клуба канят и по-малките желаещи деца, родени 2012, 2013 и 2014 година, да се запишат да играят баскетбол.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *