Нови два случая на COVID-19 в областта, в разградската болница са 11 човека

Коронавирус

За нови два потвърдени случая на COVID-19 в област Разград съобщават от Областна администрация-Разград, позовавайки се на информация от директора на РЗИ-Разград д-р Ася Генева.

Единият случай е на мъж на 65 г. от Ясеновец съпруг на хоспитализирана на 05.06.2020 г.  в  ОИФ  на МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград. Потърсил медицинска помощ на 11.06.2020 г. с оплаквания от кашлица и температура и  е хоспитализиран в ОИБ. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Придружаващи заболявания: Артериална хипертония II.

Вторият случай е на жена  на 66 г. от с. Ясеновец. Потърсила медицинска помощ на 11.06.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград с температура,  където е хоспитализирана в ОИБ. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен.  Придружаващи заболявания: не съобщава.

Установени са  контактните лица. Взети са материали за изследване.

Поставените под карантина лица в областта са 356.

Общият брой регистрирани за COVID-19 за областта е 39, от тях активни 30. На стационарно лечение са 11 в МБАЛ „Св.Иван Рилски – Разград“  АД гр. Разград, в това число  са и приведените двама от „МБАЛ – Исперих“ ЕООД гр. Исперих.

Смъкнати от карантина двама от с. Ясеновец с което общият брой на оздравелите става 9.

Има изписан един пациент от гр. Разград, който е поставен под 28 дневна домашна карантина.

Няма положителен медицински персонал.

Във връзка със създалата се епидемична обстановка в с. Ясеновец след заседание на Областния Кризисен щаб със заповед № РД-01-42/11.06.2020 г. на директора на РЗИ – Разград са въведени засилени противоепидемични мерки в с. Ясеновец.

Общо под карантина в с. Ясеновец са 32 лица, в с. Вазово 12 лица, в гр. Исперих са 32 лица.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *