Нови двама с COVID-19 в Разградско, и Исперих се появи на картата на заразата

Коронавирус

Трето населено място след Ясеновец и Бърдоква се появи на картата със заразените с COVID-19 – стана ясно от прессъобщение на Областна администрация-Разград.

Според него по информация на директора на РЗИ – Разград д-р Ася Генева, към 10,00 ч.  на 20.05.2020 г. има установени два нови  случаи  на положителни за COVID-19. Общият  брой регистрирани за областта е 16 човека.

Жена от гр. Исперих е положителна на COVID – 19, която си е направила PCR тест срещу заплащане. На лицето е взет респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/ в „СМДЛ Рамус“ ООД, гр. Разград. Определени са контактните лица. Предстои вземане на 25 проби. Лицето е без симптоми. Поставено е  под изолация в домашни условия за 28 дни с предписание.

Вторият случай е на младеж от с. Ясеновец, контактен на лицата, хоспитализирани в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД гр. Разград. Лицето е без симптоми. Поставено е  под изолация в домашни условия за 28 дни с предписание.

Предстои вземане на нови седем проби на контактни от с. Ясеновец.

Директорът на РЗИ – Разград информира още, че под задължителна домашна карантина за 14 дни са поставени 820 лица, завърнали се от страни, ендемични за коронавирус.

 1,757 total views,  4 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *