На пътя към морето засякоха рекордите за скорост през юли

Влошена пътна обстановка в Разградско през юли отчитат от Пътна полиция-Разград. Нейният началник Теодор Тодоров съобщи, че убитите на пътя през летния месец са четирима, преди година е имало само една жертва на катастрофа. Повече са пътните произшествия – 54 срещу 38, тежките ПТП-та – 17 срещу 10, ранените са 18 при 10 миналата година по това време.

Най-честите причини за катастрофи са – навлизане в лентата за насрещно движение, употреба на алкохол, внезапна промяна в посоката на движение и несъобразена скорост на движение – обясни Тодоров. Според него тези нарушения се случват поради отвличане на вниманието на водачите и преумора, той апелира шофьорите да са внимателни. Подкрепи го и заместник-директорът на ОДМВР-Разград Константин Костов, който се обърна към водачите с призив да пазят себе си и семействата си.

Тодоров обяви и ежемесечния Топ 3 на най-високите скорости, засечени по пътищата на Лудогорието. Най-фрапантното нарушение е констатирано на 25 юли на км.74+200 по гл.път Русе – Варна в близост до разсадника от водача автомобил „Ауди  А3“ с  разградска регистрация, който се е движил със скорост от 148 км/ч. при ограничение от 90км./ч.  На същото посочено място и на същата дата, водач на „Тойота Рав 4“ с варненска регистрация се е движил със 144 км/ч. Друго подобно нарушение е извършено от водача на л.а. „Фолкваген Т Рок“ с русенска регистрация, той е засечен със 145 км./ч. в района на Момин рид.

За юли на територията на Област Разград са констатирани общо 1294 нарушения на скоростните режими от водачи на МПС.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *