На пътя към морето засякоха рекордите за скорост през юли

Влошена пътна обстановка в Разградско през юли отчитат от Пътна полиция-Разград. Нейният началник Теодор Тодоров съобщи, че убитите на пътя през летния месец са четирима, преди година е имало само една жертва на катастрофа. Повече са пътните произшествия – 54 срещу 38, тежките ПТП-та – 17 срещу 10, ранените са 18 при 10 миналата година по това време.

Най-честите причини за катастрофи са – навлизане в лентата за насрещно движение, употреба на алкохол, внезапна промяна в посоката на движение и несъобразена скорост на движение – обясни Тодоров. Според него тези нарушения се случват поради отвличане на вниманието на водачите и преумора, той апелира шофьорите да са внимателни. Подкрепи го и заместник-директорът на ОДМВР-Разград Константин Костов, който се обърна към водачите с призив да пазят себе си и семействата си.

Тодоров обяви и ежемесечния Топ 3 на най-високите скорости, засечени по пътищата на Лудогорието. Най-фрапантното нарушение е констатирано на 25 юли на км.74+200 по гл.път Русе – Варна в близост до разсадника от водача автомобил „Ауди  А3“ с  разградска регистрация, който се е движил със скорост от 148 км/ч. при ограничение от 90км./ч.  На същото посочено място и на същата дата, водач на „Тойота Рав 4“ с варненска регистрация се е движил със 144 км/ч. Друго подобно нарушение е извършено от водача на л.а. „Фолкваген Т Рок“ с русенска регистрация, той е засечен със 145 км./ч. в района на Момин рид.

За юли на територията на Област Разград са констатирани общо 1294 нарушения на скоростните режими от водачи на МПС.

 

 657 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *