На комисиите – „Хювефарма Арена” няма противници

Маратон от заседания на постоянни комисии през целия следобед днес в Община Разград. В началото – в 13,00 ч. – се явиха почти всички съветници, постепенно обаче взеха да окапват един по един, та се стигна дотам от последната комисия – за взаимодействие с НСОРБ – да има само един съветник, двама пък бяха от предпредпоследната – социалната комисия, макар и със съвещателен глас, те одобриха докладните, предназначени за решаване от тях.

С оглед оживените Фейсбук дискусии, в които активно участваха и съветници, се очакваше най-шумно да е при гласуването на предложението за изменение на договора за концесия с ПФК”Лудогорец” в частта за промяна на името на стадиона от „Лудогорец Арена” на „Хювефарма Арена”, на името на основния спонсор на тима. Изненадващо или не толкова обаче не особено  аргументираните доводи и черни пророчества от социалната мрежа не се появиха на заседанията на съветниците и дори и тези, които оспорваха във Фейсбук промяната гласуваха без дискусии „за”. Докладната бе одобрена и от четирите комисии, към които бе разпределена. Вероятно доводите с ”против” се пазят за сесията на 18 декември, тъй като тя се предава по телевизията и радиото и избирателите ще чуят позициите, бранещи честта на стадион, който прочие поучи и настоящото си име от Кирил Домусчиев, преди това по документи бе „Дянко Стефанов”, а разговорно – Градски стадион.

Дискусия предизвика на ранните комисии докладната за такса смет, която въпреки увеличените разходи за сметосъбиране и сметоизвозване остава непроменена не само спрямо предходната, а спрямо последните 5-6 години.

Разнобой между комисиите имаше по докладна за опрощаване от Президента на данъчни задължения в размер на 2 128,11 лв. на непълнолетно сираче. Докато съветниците от социалната комисия, макар и само двама, да настояха задължението да бъде опростено от държавния глава, колегите им от комисията по законност се възпротивиха на това.

Направи впечатление на повечето от комисиите поведението на местната опозиция – от ГЕРБ предимно не участваха в гласуването, макар и да се изказваха и да задаваха въпроси, а колегите им от ДПС предимно вдигаха ръка за „въздържал се”.

Заседанието на Общинския съвет, в чийто дневен ред има 12 докладни записки, ще е на 18 декември от 13,30 ч. в залата на 11 етаж в Община Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *