Над 300 фиша и 68 акта за 6 дни при проверки на пътя

130 нарушения на скоростните режими са констатирани по време на специализираната полицейска операция по безопасност на движението, която се проведе на територията на ОДМВР-Разград от 15 януари до 20 януари 2021 година. Това съобщават от пресцентъра на дирекцията.

Най-голям брой нарушения – 147, са установени от униформените за неспазване на пътните знаци и маркировката. В хода на проверките са засечени шестима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При четирима от тях концентрацията е била между 0,5 и 1,2 промила, а при двама – над 1,2 промила. За неизползване на обезопасителни колани, системи и каски са наложени 22 глоби. На един водач, отнел предимство на пешеходци, е съставен акт. В същото време за неспазване на правилата за движение са санкционирани 18 пешеходци. Четирима шофьори са хванати да управляват автомобили без задължителната застраховка «Гражданска отговорност».

По време на акцията са проверени 871 МПС /в това число 28 товарни автомобила/ и 1030 лица. Връчени са 118 електронни фиша.

За констатирани нарушения са съставени общо 332 фиша и 68 акта.

 350 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *