Маню Манев откри сезона на депутатите, сред първите се регистрира в РИК

Маню Манев е едно от двете популярни в региона лица сред първите регистрирали се кандидат-депутати в РИК-Разград – става ясно от излезлите тази вечер решения на комисията.

Партията му обаче не е първата политическа сила, подала заявление за регистрация. Първи пред РИК, още на 20 август, са били от Народна партия Истината и само истината, чийто учредител е Венцислав Ангелов-Венци Чикагото. Листата на неговата политическа сила в Разград е тричленна, води я Милен Руменов Панчев, втора е Жечка Николаева Станева, трети е Николай Йорданов Даскалов.

От Движение на непартийните кандидати също са представили своята листа в РИК на 20 август, но решението за регистрацията им излиза 4 дни по-късно. Листата на бившия депутат от „Атака” Минчо Христов в Разград е двучленна. Кандидатите са Стефан Пенчев Богданов и Николай Емануилов Божинов.

Днес са подали заявление от партия Правото, чийто водач е Маню Манев. Той бе номиниран от същата политическа сила и на предходните парламентарни избори миналия ноември. Втори в листата е Милен Цанков Иванов, а трети е адвокат Александър Илиев Маринов – бивш председател на Адвокатска колегия-Разград. Четвърти в листата е Христо Димитров Христов, а пети – Никола Илиев Николов.

Партията на Боян-Расате Български национален съюз Нова демокрация е представила последната регистрирана днес листа от кандидати за народни представители. Тя е четиричленна, води я Наум Асенов Наумов, след него са Костадин Панайотов Димитров, Цветан Райков Младенов и Димитър Йорданов Запрянов.

Срокът за регистриране на кандидатите за изборите на 2 октомври е 30 август.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *