За 3 дни провериха 350 коли, най-много нарушители без колани

Полиция

27 екипа с 53 полицейски служители са участвали през почивните дни в мащабната операция на „Пътна полиция“, която върви в цялата страна – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Тя бе разпоредена от главния секретар на МВР и стартира в 14.00 часа на 14 декември. От 8.00 часа на 23 декември до 8.00 часа на 26 декември на територията на ОДМВР-Разград са проверени над 350 автомобила и 470 лица. С най-голям дял в констатираните нарушения са тези, свързани с неизползване на обезопасителни колани и системи и с нарушение на хоризонталната и вертикалната маркировка. Случаите на шофиране след употреба на алкохол или упойващи вещества са 10. Общо са съставени 50 акта и 85 фиша от органите на реда.

Полицейските операции продължават и през следващите дни.

До 1 януари ще се провежда и акция „Алкохол, наркотици и неправоспособност“. Максимален брой екипи от полицейски служители ще следят за спазване на разпоредбите на Закона за двжение по пътищата от страна на водачите и пътниците в превозните средства. Целта на предприетите мерки е да се гарантира безопасността на движението и да не се допускат тежки пътно-транспортни произшествия по време на празничните и почивни дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *